ALSICO kiest voor coachend leidinggeven

ALSICO is producent van professionele werk- en veiligheidskledij, waaronder gespecialiseerde High Tech Workwear, zoals die gebruikt wordt in clean rooms en ziekenhuizen.

De hoofdzetel van ALSICO is gevestigd in Ronse, maar de onderneming opereert worldwide. Meer dan 7.000 medewerkers over mee dan 20 vestigingen verspreid over de hele wereld, produceren wekelijks meer dan 350.000 werkpakken.

Voor ondernemingen zoals ALSICO zijn een kwalitatief hoogstaand productengamma, innovatie, partnerschappen en een uitgekiende beheersing van de supply chain de sleutels voor succes. Zoals geldt voor alle wereldspelers is duurzaamheid vandaag niet meer weg te denken uit het bedrijfsbeleid. ALSICO kiest voor hernieuwbare grondstoffen, beperking van het waterverbruik en CO2, en doorgedreven recyclageprocessen. Duurzaamheid heeft in de onderneming ook een belangrijke sociale insteek.

Zo is voor ALSICO duidelijk dat de communicatie en de omgang met de eigen medewerkers bepalend is voor de kracht en de continuïteit van de onderneming. De bedrijfsleiding stelt een eigen stijl van leidinggeven voorop, waarmee ze duidelijk afstand neemt van de oubollige bazigheid die in moderne bedrijven inderdaad volledig achterhaald is. Een inspirerende en voorbeeldige visie.

De baas De coach
Begint zijn zinnen met ‘Ik’ Spreekt over ‘wij’
Beveelt Vraagt
Moet het hebben van autoriteit Hangt af van goodwill
Dreigt Enthousiasmeert
Weet hoe alles in zijn werk gaat Toont hoe het werk moet worden gedaan
Schakelt werknemers in de productie in Ontwikkelt de competenties van werknemers
Zoekt de schuldige als er een probleem is Werkt aan een oplossing als er een probleem is
Neemt leiding Geeft leiding
Go ! Let’s Go !

Bron en basis: Alex Lievens, Product Manager bij ALSICO