Wat doet… Kempa is een familiebedrijf waar u terecht kan voor keukendeuren, tafels, stoelen en dampkappen alles volledig op elkaar afgestemd. Kempa biedt een een uitgebreid assortiment van zowel massieve deuren als deuren in MDF, afgewerkt van grondverf tot hoogglans.

Personeel… Kempa heeft 48 medewerkers in dienst waarvan 20% behoort tot de kansengroepen (voornamelijk mensen met een arbeidsbeperking).

Visie … Mensen met een arbeidsbeperking dienen alle kansen te krijgen om kunnen door te stromen naar een duurzame tewerkstelling.

Plan van aanpak… Door een samenwerking met een Buso school biedt het bedrijf werkervaringsplaatsen aan de leerlingen.  Indien zij voldoen en het bedrijf arbeidsplaatsen vrij heeft kunnen zij doorstromen naar een vaste tewerkstelling. Bij Kempa maken ze geen onderscheid tussen de Buso’s en de anderen. Deze werknemers werken eveneens aan de  CNC’s machines. Het is vooral een kwestie van hoe je je werk organiseert. De werkvoorbereider put alle mogelijke programma’s in waardoor de Cnc-operator enkel de machine dient te bedienen.  Onder alle werknemers heb je goede en minder goede krachten  Elke nieuwe medewerker heeft wel eens aanpassingsproblemen.

Succesfactoren om te slagen:

  • Alles begint met de bereidheid en de ingesteldheid om met die doelgroep te werken.
  • Het is enorm belangrijk om hiervoor een goed draagvlak te creëren. Het is enorm belangrijk dat de andere collega’s zich niet altijd focussen op wat deze medewerkers niet kunnen, maar wel op wat ze kunnen. Zij doen vaak taken die andere collega’s niet zo graag doen.
  • Bij de start wat tijd steken in het onthaal. Een goede communicatie en duidelijke richtlijnen zijn zeer belangrijk voor deze doelgroep.
  • Focus op wat de talenten van de medewerker en niet op zijn beperkingen.