Wat doet… Veva Collection is een toonaangevend bedrijf in de wereld van interieurinrichting en ze vervaardigen hoogstaande kwaliteitsmeubels voor zowel de particuliere als de professionele markt.
 

Personeel…    Veva Collection heeft 29 medewerkers in dienst en stelt mensen uit de verschillende kansengroepen te werk.

Visie … Onze doelstelling is één van de voornaamste spelers worden op de markt van zitcomfort, slaapcomfort, meubelmaatwerk, zandstralen en stofferen.

Plan van aanpak… Vacatures worden bekend gemaakt via de website van het bedrijf. Indien hier geen respons op komt schakelen ze een uitzendkantoor of VDAB in.

Vaak start een nieuwe medewerker als Ibo’er. Op die manier kan iemand zich geleidelijk inwerken en valt de kostprijs voor de werkgever nog mee. Verder is het hebben van een werkattitude heel belangrijk. Stiptheid, proactief zijn en leergierig zijn.

Heel veel van de kennis wordt doorgegeven via interne opleiding. De kennisborging is dan ook zeer belangrijk voor het bedrijf.

Het merendeel van de tijd staan de werknemers in het atelier, maar meer en meer gaan ze ook de producten zelf plaatsen. Vaak is dit een ploeg bestaande uit 2 mensen en voor de samenstelling van de ploeg houden ze er rekening mee dat zeker 1 van de 2 mensen het Nederlands machtig is om zo met de klant te kunnen communiceren.

Voor Veva Collection maakt dit ook een onderdeel uit van hun imago. Door als bedrijf naar buiten te komen met een divers personeelsbestand, kan je ook mogelijks nieuwe klanten aantrekken.

Ook de contacten met scholen zijn zeer belangrijk. Er worden dan ook op regelmatige basis stagiaires verwelkomd in het bedrijf.

Succesfactoren om te slagen:

  • Wanneer je iemand van een bepaalde kansengroep aanwerft is het mogelijk dat je weerstand ervaart bij andere werknemers. Dan komt het erop aan om door te zetten met uiteraard de nodige communicatie naar de andere werknemers.
  • Iedereen gelijk voor de wet, dit is een belangrijk principe.
  • Zet mensen in op hun talenten. Zo krijg je tevreden en betrokken medewerkers.