Waar werkt een bobijnopzetter?

Als bobijnopzetter werk je in de weverij- of tuftafdeling van een textielbedrijf. Textielbedrijven vind je in veel verschillende groottes, gaande van kleine organisaties met minder dan 20 werknemers, tot hele grote bedrijven waar er meer dan 500 mensen werken.

In de textielsector worden grondstoffen geproduceerd, die nadien nog verwerkt moeten worden. Denk aan kledingstoffen of interieurstoffen die nadien geconfectioneerd worden in mooie kleding of prachtige gordijnen. Maar is veel meer dan dat, de Belgische textielsector staat wereldwijd bekend voor zijn innovatieve en hoog technologische producten.

Als bobijnopzetter sta je aan de start van de vervaardiging van een textielproduct. Jij zorgt voor het vlot verlopen van de productie.

Als bobijnopzetter kan je aan de slag in een van de 670 textielbedrijven in België.

100

Vacatures waar geen ervaring of scholing voor vereist is in de textielsector per jaar

Wat wordt er van een bobijnopzetter verwacht?

Als bobijnopzetter sta je aan het begin van het productieproces en ben je mede verantwoordelijk voor het vlot lopen van het productieproces. Van een bobijnopzetter wordt verwacht dat je een goede vingervaardigheden hebt, jij bent diegene die de garens vliegensvlug terug aan mekaar kan knopen. Daarom is het belangrijk dat je snel en nauwkeurig kan werken.

 

Hoe het in de textielsector in zijn werk gaat

Iedereen energiek en betrokken aan het werk bij Bekintex 

Bekaert-dochter Bekintex NV, gevestigd in Wetteren is gespecialiseerd in de productie van metaalvezelgarens en hoogtechnologisch textiel. Bekintex levert hoofdzakelijk aan de automobielindustrie.

Meer verantwoordelijkheid en autonomie geven aan álle medewerkers om hen energiek en betrokken aan de slag te houden. Dat is één van de pistes die Bekintex NV exploreert om haar groeiscenario waar te maken…  Het concept ‘Innovatieve Arbeidsorganisatie’ (IAO) biedt hiertoe een goede leidraad.

Meer …