Waar werkt een inpakker?

Als inpakker werk je in de textielproductie. Textielbedrijven vind je in veel verschillende groottes, gaande van kleine organisaties met minder dan 20 werknemers, tot hele grote bedrijven waar er meer dan 500 mensen werken.

In de textielsector worden halffabricaten geproduceerd, die nadien nog verder verwerkt moeten worden. Denk aan kledingstoffen of interieurstoffen die nadien geconfectioneerd worden in mooie kleding of prachtige gordijnen. Maar textiel is veel meer dan dat, de Belgische textielsector staat wereldwijd bekend voor zijn innovatieve en hoog technologische producten.

Als inpakker sta je aan het einde van het productieproces en help je de afgewerkte materialen in perfecte staat bij de klant te krijgen.

Als inpakker van textielmaterialen kan je aan de slag in een van de 670 textielbedrijven in België.

100

Vacatures waar geen ervaring of scholing voor vereist is in de textielsector per jaar

Wat wordt er van een inpakker verwacht?

Als inpakker van textielmaterialen sta je aan het einde van het productieproces. Je bent verantwoordelijk voor de producten volgens kenmerken, bestellingen en wijze van transport verpakken, het voorzien van etiketten op de afgewerkte producten en het controleren van gegevens.

Op paletten plaatsen van de producten. De producten of het afval naar de opslag-, verzendings-of recyclagezones, … vervoeren – De producten bij ontvangst, bij klaarmaken van de bestelling of bij verzending controleren

De werkpost reinigen en opruimen (materieel, hulpstukken, …) De werkpost voorzien van materiaal en producten of de bevoorrading controleren

 

Hoe het in de maakindustrie in zijn werk gaat

HILDING ANDERS maakt werk van werkbaar werk

Textielonderneming Hilding Anders, gevestigd in Zingem, is één van de belangrijkste fabrikanten van bedden, matrassen en boxsprings in België.

Voorkomen van rugklachten, veroorzaakt door veelvuldig heffen en tillen, is één van dé aandachtspunten inzake werkbaar werk in meerdere textielbedrijven. Hilding Anders maakt er een prioriteit van.

Meer …